Sokkenwol

Sokkenwol

Het is weer herfst en we zitten voor een winter vol met energievragen. Dus tijd om weer te gaan breien en tijd voor sokkenwol. Bij ‘t Langbroekertje kun je een uitgebreid aanbod aan Sokkenwol vinden van de verschillende bekende fabrikanten zoals: Regia Sokkenwol, Katia, Scheepjes en Durable.

Om jullie wat op weg te helpen, geven we hieronder wat meer informatie over Sokkenwol.

Samenstelling

Maar wat is de beste Sokkenwol? Het belangrijkste is de samenstelling heel belangrijk. In principe zou je met ieder garen Sokken kunnen breien of haken, maar om een garen als Sokkenwol te bestempelen is de samenstelling van belang. 

Het belangrijkste is dat een Sokkenwol garen voor een gedeelte uit Polyamide bestaat. Nu is Wol van zichzelf eigenlijk al een natuurlijke Polyamide, maar in sokkenwol ook kunstmatige Polyamide toegevoegd vaak in de vorm van bijvoorbeeld Nylon. Als je op onze website naar de samenstelling van de garen kijkt en er staat x procent Polyamide dan bedoelen we hier de kunstmatige vorm.

Gemiddeld kun je er vanuit gaan dat bij Sokkenwol 70% tot 80% van het garen uit Wol bestaat en de overige uit de Kunstmatige Polyamide.

De reden hiervoor is simpel, door het toevoegen van deze vezels gaan de sokken langer mee. Een Sok is er toch om op te lopen en dat betekent slijtage en je wilt natuurlijk niet dat je sokken na twee keer dragen al kapot zijn.

Vaak is er in de samenstelling ook rekening gehouden dat Sokkenwol niet verkleurd of krimpt in de wasmachine. Wel zo fijn als je een mooi paar zelfgemaakte sokken cadeau doet!

Aantal draads garen (Ply)

Een garen bestaat in basis uit vezels, deze vezels worden tot draden gesponnen en vanuit hier ontstaat een bolletje wol. Hoe meer draden er in elkaar gedraaid wordt hoe steviger het garen is.

Voor je sokkenwol is het van belang om te bekijken hoeveel draads garen je gebruikt. Het begint met een één draads garen of Single Ply. Dit garen bestaat uit 1 draad en is niet geschikt als Sokkenwol. Maar eerder voor een luchtig projectje.

De meeste Sokkenwol bestaan uit 4-draads en 8-draads garen. Omdat het meer draden zijn, is het garen minder luchtig en veel steviger. Wel zullen er minder meter op een bol gaan.

Bij een 4-draads of een 8-draads garen is de steek zelf in het breiwerk beter te zien. Er steekt als het ware één kant van de draad boven de steek uit. Dit maakt deze garen dan ook ideaal voor Sokkenwol en de steken zijn veel beter te zien. Omdat de garen uit meer draden bestaat is het steviger en dus ideaal voor sokken die toch wat te verduren krijgen op dag.

Ons aanbod

Het aanbod aan Sokkenwol is groot, vanuit ‘t Langbroekertje werken we al jaren met een aantal vaste merken. Hiervan weten we dat dit kwalitatief goede merken zijn welke al jaren mee gaan op de markt. De bekendste merken hierbij zijn Regia (onderdeel van Schachenmayr met een complete lijn aan Sokkenwol o.a. ontworpen door top ontwerpers Arne & Carlos), Scheepjes Sokkenwol (o.a. bekend van de Noorse Sokkenwol), Katia sokkenwol en Durable Socks.

We weten dat het soms wat lastig kan zijn om de juiste keuze te maken met ons uitgebreide aanbod. We hebben op pagina met het complete aanbod aan sokkenwol dan ook handige filters toegevoegd. Maar we hebben ook alvast wat pagina’s samengesteld met een aantal verzamelingen. Zo kun je op deze pagina de Multicolor garen vinden, op deze pagina de sokkenwol met Merino garen (extra zacht) en op deze pagina de Sokkenwol met Tweed (extra dik)

Durable Cosy Striksjaal
Miramare Sokken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Productcategorieën
Close Winkelwagen
Close Verlanglijst
Close
Categorieën

Maandelijks proberen we een nieuwsbrief te sturen met de laatste aanbiedingen, Nieuwste garen en stoffen, nieuwste blog berichten en andere leuke dingen.

Meld je snel aan via onderstaand formulier

Kerstartikelen met Op = Op aanbiedingen

De kerst komt er weer aan, bekijk onze pagina met Kerst artikelen met leuk Wol en Stof.

Ook hebben we een aantal OP=OP Sokkenwol garen van Regia in leuke kerstkleuren!!1