Onze merken

Onze Wol & Garen merken

Vanuit het hartje van het land in Langbroek (regio Utrecht) bieden wij een uitgebreid aanbod aan Wol & Garen. We werken hierbij met een aantal specifieke merken welke voor onze voorkeur genieten. Om daar wat achtergrond bij te geven hebben we hieronder wat aanvullende informatie over onze merken toegevoegd.

Schachenmayr

Schachenmayr is een Duits kwaliteitsmerk. Al sinds 1822 produceert Schachenmayr handgebreide garens en inspireert generaties. Het is een merk dat mensen over de hele wereld helpt hun creatieve zelfexpressie te ontdekken.

Met een rijke geschiedenis van meer dan 190 jaar aan innovaties, heeft Schachenmayr de expertise om te helpen en te inspireren. De authentieke reeksen van kwaliteitsgarens en ontwerpen spreken zowel beginners als meer ervaren ambachtslieden aan, en bieden een klassieke en eigentijdse stijl voor elke smaak en generatie.

Lees meer over Schachenmayr op de website van Schachenmayr; https://schachenmayr.com/en
Bekijk hier ons aanbod Wol & Garen van Schachenmayr; https://langbroekertje.nl/product-category/wol-garen/smc-schachenmayr/

Regia Sokkenwol

Regia sokkenwol van Schachenmayr is een wereldwijd toonaangevend merk voor Sokkenwol. Sinds 1949 biedt Regia een hoogwaardige expertise op het gebied van kleur- en garen innovaties voor sokken.
De garen hebben een kwaliteitsgarantie van 10 jaar, voortdurend zijn er nieuwe collecties en ontwerpen beschikbaar o.a. van Arne & Carlos

Lees meer over Regia op de website van Schachenmayr; https://schachenmayr.com/en/our-collections/regia
Bekijk hier ons aanbod Wol & Garen van Regia; https://langbroekertje.nl/product-category/wol-garen/regia-sokkenwol/

Katia

Katia is ontstaan in Barcelona in 1951. Het moederbedrijf is Hilaturas Génesis, specialist in breigarens en groothandel in garenstrengen, in Caspe street. Het potentieel voor breien en haken is meteen duidelijk. In de jaren 70 wordt Katia een onafhankelijk bedrijf en in de jaren 80 volgen de eerste wel bekende magazines van Katia.

Nog altijd streeft Katia naar de beste kwaliteit op basis van innovatieve ideeën.

Bekijk ook eens de Nederlandstalige blog van Katia; https://www.katia.com/blog/nl/
Bekijk hier ons aanbod wol & garen van Katia; https://langbroekertje.nl/product-category/wol-garen/katia/

Scheepjes

Scheepjes Wol is een oer-hollandse leverancier uit Veenendaal en een begrip voor iedereen. Bekend o.a. van de verschillende Noorse Sokkenwol. De geschiedenis van Scheepjes gaat terug naar het jaar 1799 in de tijd van Wolkammers in Veenendaal. De fabrieken van Scheepjeswol stonden vroeger op de plek waar nu het winkelcentrum de Scheepjeshof is gevestigd.
Het merk Scheepjes is er een tijdje tussenuit geweest maar inmiddels Scheepjes staat bekend om zijn kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Onder andere de Scheepjes Sokkenwol variaties zoals de Zareska zijn favoriet door de goed prijs kwaliteit.

Lees meer over Scheepjes op de website; https://www.scheepjes.com/nl/
Bekijk hier ons aanbod Wol & Garen van Scheepjes; https://langbroekertje.nl/product-category/wol-garen/scheepjes/

ONline

ONline is een Duits merk wat is ontstaan in de midden jaren 80. De tijd dat je werd uitgelachen als je niet breiden. Garenontwerpers stelden een exclusieve trendcollectie samen met de naam ON-Line

Toen was nog niet bekend wat de naam Online zou betekenen. Online – dat staat voor direct, altijd paraat, altijd ‘on the wire’, fashionable up-to-date.

Vandaag de dag is ONline een van de toonaangevende merken van handbreigaren, met een groot klantenbestand in binnen- en buitenland. Een bekende naam met een eigen signatuur. De garen van ONLine zijn ontwikkeld op vier pijlers; kwaliteit, de Garen, de kleuren en de modellen.

Lees meer over ONline op de website; https://www.online-garnshop.de/online/
Bekijk hier ons aanbod Wol & Garen van ONline; https://langbroekertje.nl/product-category/wol-garen/on-line/

Adriafil

Adriafil staat synoniem voor Italiaanse uitmuntendheid in de wereld van garens wereldwijd: een markt in voortdurende expansie dankzij de bijzondere aandacht voor de behoeften van de consumenten.

De Adriafil garens worden gemaakt in verschillende delen van Italië om alle verwerkingsfasen op een uitstekende manier te volgen, van het katoenstapeltje tot het garen. Elk garen volgt een op maat gemaakt productieproces om een ​​eindproduct van de hoogste kwaliteit te garanderen.

Het verhaal van Adriafil begon in 1911 in Mercatino Conca toen Paolo di Lorenzo, de overgrootvader van Alberto di Lorenzo, de intuïtie had om het water van de Conca-rivier te gebruiken om de wolspinmachines aan te drijven en een nieuw bedrijf te starten.

Lees meer over Adriafil op de website; https://adriafil.com/nl/
Bekijk hier ons aanbod Wol & Garen van Adriafil; https://langbroekertje.nl/product-category/wol-garen/adriafil/

Austermann

Austermann is een merk welke valt onder de Schoeller & Stahl. Een duitse onderneming die zich richt op volledige productie van garen, van grondstof tot eindproduct.

Austermann, is hierbij het merk met de premiumclaim, het biedt hoogwaardige garens voor de veeleisende klant en zet met zijn onderscheidende, individuele design nieuwe normen op het gebied van mode.

Lees meer over Austermann; https://www.schoeller-wolle.de/
Bekijk hier ons aanbod Wol&Garen van Austermann; https://langbroekertje.nl/product-category/wol-garen/austermann/

DMC

Meer dan 270 jaar geleden, in 1746, kwamen kunst en commercie samen toen Jean-Henri DOLLFUS besloot zaken te doen met twee andere jonge ondernemers, Jean-Jacques SCHMALZER en Samuel KOECHLIN. Voortbouwend op een rage voor geverfde stoffen en het artistieke talent van Jean-Henri, pionierden ze met de productie van handgeschilderde Indiase prints in Europa.

Vanaf dat moment en jarenlang wijdde het bedrijf zich aan één activiteit, namelijk het bedrukken van stoffen. Het bedrijf werd gezamenlijk geleid door Jean-Henri DOLLFUS en zijn broer Jean. Lang voordat de term globalisering op ieders lippen lag, hadden deze twee mannen al internationale ambities voor hun bedrijf en exporteerden al snel hun stoffen naar alle delen van de wereld.

Tegen het einde van de 18e eeuw nam de neef van Jean-Henri DOLLFUS, Daniel DOLLFUS, de leiding van het familiebedrijf over. In het voorjaar van 1800 trouwde hij met Anne-Marie MIEG en gaf zijn bedrijf een nieuwe naam, DOLLFUS-MIEG & Compagnie, of DMC.

Vandaag wil DMC zich vestigen als de leider in de creatieve vrijetijds- en handwerkmarkt. Het twee eeuwen oude familiemotto van de familie Dolfus geldt nog steeds als altijd: TENUI FILO MAGNUM TEXITUR OPUS: «Van een simpele draad wordt een kunstwerk geboren»

Lees meer over DMC; https://www.dmc.com/us/
Bekijk hier ons aanbod Wol&Garen van DMC; https://langbroekertje.nl/product-category/wol-garen/dmc/

Durable

In de jaren ’70 waren de Durable boeken met haak- en breipatronen en het bijbehorende, ongebleekte Durable haakkatoen al ongekend populair. Pannenlappen, spreien, gordijnen en tafelkleden; met het haakkatoen werd alles gemaakt. Nog steeds wordt dit, van oorsprong oer-Hollandse garen, veel gebruikt.

In de loop der jaren is de collectie Durable uitgebreid met nieuwe garens en kleuren zoals de minibolletjes Borduur- Haakkatoen, Durable Coral en meer recent de Norwool, Norwool Plus en het kleurrijke Colourful. Begin 2017 is het Durable Coral kleurenpalet uitgebreid samen met de nieuwe garens Durable Cosy, Cosy fine en Glam. Het logo is vernieuwd, de wikkels zijn strak, fris en stijlvol vormgegeven. De bekende kwaliteit blijft onovertroffen. Dit al ruim 80 jaar! De Durable continuing colour story gaat door en er zullen nieuwe garens en kleuren ontwikkeld worden.

Lees meer over Durable; https://durableyarn.com/
Bekijk hier ons aanbod Wol&Garen van Durable; https://langbroekertje.nl/product-category/wol-garen/durable/

Lana Grossa

Het bedrijf LANA GROSSA werd opgericht in 1972 en heeft zichzelf gevestigd als de toonaangevende leverancier van hoogwaardige, modieuze handbreigarens. Vanuit het belangrijkste distributiecentrum in Gaimers heim biedt het bedrijf een reeks producten die exclusief zijn vervaardigd in de toonaangevende spinnerijen van Italië, waarbij Italiaanse flair en creatieve ontwerpen worden gecombineerd die voldoen aan de eisen van de modebreimarkt.

LANA GROSSA is marktleider in Europa met 1200 klanten in de vakhandel. De producten zijn al jaren goed ingeburgerd in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België, Denemarken en Luxemburg.

Lees meer over Lana Grossa; https://www.lana-grossa.de/
Bekijk hier ons aanbod Wol&Garen van Lana Grossa; https://langbroekertje.nl/product-category/wol-garen/lana-grossa/

Lang Yarns

De geschiedenis van Lang Yarns gaat terug naar 1867 als bedrijf in de textielindustrie. LANGYARNS is een familiebedrijf, nu in de 6e generatie. De passie ligt bij de producten, de garens en de stukken die de klanten ermee maken.

In 1860 verwierf Theodor Lang de watermolen in Reiden. Op de boerderij daar bouwde hij een mechanische molen voor het spinnen van katoen: de eerste fabriek in de omgeving van Wiggertal, die het water van de rivier de Wigger gebruikte om de machines aan te drijven.

LANGYARNS is vandaag een van de toonaangevende merken op de wereldwijde markt voor handbreigarens. Jaarlijks in maart presenteert LANGYARNS op de Handarbeit & Hobby-beurs in Keulen, Duitsland, nieuwe producten, modieuze creatieve ideeën en de bijbehorende marketingconcepten aan retailers van over de hele wereld.

Lees meer over Lana Grossa; https://www.langyarns.com/en/
Bekijk hier ons aanbod Wol&Garen van Lana Grossa; https://langbroekertje.nl/product-category/wol-garen/lang-yarns/

Gedifra

Gedifra is een bekend handbreimerk met een lange Europese geschiedenis die teruggaat tot 1922. Gedifra heeft een reis achter de rug door heel Europa om de beste garens voor de moderne breiers van vandaag te vinden. Uiteindelijk is gebleken dat de moderne technologie en traditie het beste samenkomen in de heuvels van Toscane in Italie. Het idee is daar geboren om innovatieve garen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren met alleen werelds beste vezels!

Lees meer over Gedifra; http://www.gedifra.com/philosophy/
Bekijk hier ons aanbod Wol&Garen van Gedifra;
https://langbroekertje.nl/product-category/wol-garen/gedifra/

Tropical Lane

Tropical Lane is een bedrijf met jonge tradities, geboren door kundige managers uit de wol industrie , sterkzijnde door de lange ervaring hebben besloten een eigen merk van garens op te zetten.

In 1984 Tropical Lane koopt een gedeelte van een belangrijke groep van breigaren industrie in Biella , dit bleek de juiste zet , bevorderd door de situatie op de markt die veel voordeliger wordt, gaf het bedrijf de mogelijkheid zich sneller uittebreiden

In 1987 de breigarensmarkt heeft een periode van minder interesse , gelijkgaande met een economische neerval in heel Italië. De “nieuwe” Tropical Lane begint weer op te bloeien in 1990 na het uittreden van een van de partners. Na ongeveer 20 jaar Tropical Lane vernieuwt zich met jonger personeel en beweegt zich steeds meer op de internationale markt , met maken van nieuwe fantasie garens geeft ze de mogelijkheid zich beter te plaatsen op de markt.

Lees meer over Tropical Lane; https://www.tropicallane.it/nl/
Bekijk hier ons aanbod Wol&Garen van Tropical Lane;
https://langbroekertje.nl/product-category/wol-garen/tropical-lane/

Rosa Kindertruitje Schachenmayr Pyramid Cotton
Olympia Lana Grossa aanbieding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
Productcategorieën
Close Winkelwagen
Close Verlanglijst
Close
Categorieën

Maandelijks proberen we een nieuwsbrief te sturen met de laatste aanbiedingen, Nieuwste garen en stoffen, nieuwste blog berichten en andere leuke dingen.

Meld je snel aan via onderstaand formulier

Kerstartikelen met Op = Op aanbiedingen

De kerst komt er weer aan, bekijk onze pagina met Kerst artikelen met leuk Wol en Stof.

Ook hebben we een aantal OP=OP Sokkenwol garen van Regia in leuke kerstkleuren!!1